Linnen gordijnen
We adviseren om onze op maat gemaakte linnen gordijnen niet zelf te wassen maar bij een stomerij te laten reinigen door middel van ‘dry cleaning”. Op deze manier behouden de gordijnen de soepelheid en voorkom je krimp. Houd rekening met ongeveer 3% krimp na het wassen en drogen van onze linnen stoffen.

Linnen beddengoed
Was het linnen beddengoed de eerste paar keer apart op een lage temperatuur (30°C). Gebruik een klein beetje milde vloeibare zeep en check af en toe de filter van je wasmachine. Er kunnen nog wat plantaardige vezels uit de stof komen. 

Wassen 

Je kan linnen beddengoed daarna ook het beste apart wassen. Bij vermenging van zuiver linnen met polyester gebaseerde producten kunnen pluisjes van polyester zich aan de natuurlijke vezels hechten en daarmee de zachtheid en soepelheid van het linnen nadelig beïnvloeden. Was op maximaal 40 °C in een niet te volle trommel en meng geen kleuren. Let op dat je een milde vloeibare zeepsoort gebruikt. Gebruik nooit sterke reinigingsmiddelen die optisch blauwmiddelen (witmakers) of chloorhoudend bleekmiddel bevatten. Het tast de vezel aan en kan leiden tot kleurverlies en vlekvorming. Bevat het leidingwater veel kalk, dan kun je een wasverzachter gebruiken.


Drogen

Linnen droogt van nature snel. Drogen aan de waslijn is het beste voor je linnen (en voor het milieu). Wit linnen kan je in zonlicht hangen maar hang gekleurd linnen liever niet in de volle zon.  Gebruikt je een wasdroger, dan de droger niet te vol laden en een lage temperatuur instellen. Zet de centrifugeersnelheid op maximaal 600. Linnen gedroogd in de trommel voelt zachter dan linnen gedroogd aan de waslijn. Dit kan je ook bereiken door linnen eerst in de openlucht te drogen en de laatste tien minuten in een droogtrommel.


Strijken
By Mölle linnen is een natuurproduct met een mooie zachte uitstraling. Om het pure gevoel te behouden hoef je ons linnen niet te strijken. Scheelt ook een hoop tijd. Vind je het toch mooier om linnen te strijken, doe het dan als het nog een beetje vochtig is (liefst met een stoomstrijkijzer en binnenstebuiten).

Heb je nog een vraag? We helpen je met alle plezier. Je kunt ons zowel telefonisch als per mail bereiken. 
Ook ben je van harte welkom in onze store & studio in Dalfsen.